Keskittymishäiriöistä kärsivät koululaiset saavat Etelä-Karjalassa entistä enemmän neuropsykiatrista valmennusta.
Esimerkiksi Lappeenrannassa jo 250 opettajaa on saanut valmentajakoulutuksen ja tänä lukuvuonna valmistuu 50 uutta valmentajaa.
Yhä useammalle kouluikäiselle määrätään ADHD-lääkitys, eikä tarjolla ole välttämättä muita tukitoimia. Etelä-Karjalassa erilaisen sopeutumisvalmennusten tarjonta keskittymishäiriöstä kärsiville lapsille ja heidän vanhemmilleen kuitenkin laajenee.
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri tarjoaa vanhemmille ja opettajille opastusta ongelmatilanteiden ratkaisuun. Niin sanotuissa perhekouluissa lapset ja heidän vanhempansa kokoontuvat yhdessä sopeutumisvalmennukseen. Parhaillaan kouluihin käynnistellään ryhmätoimintaa keskittymishäiriöisille. Ryhmässä on opettajan lisäksi sosiaali- ja terveydenhoidon ammattilainen, ja ryhmätyöskentelyn tavoitteena on parantaa koululaisten keskittymiskykyä.
Koululaisten keskittymishäiriödiagnoosit ovat lisääntyneet ja niitä hoidetaan lähes pääsääntöisesti lääkityksellä. Syynä on se, että lääkehoidon hyödyistä on vahva näyttö.
Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin nuorisopsykiatrian ylilääkärin Antti Henttosen mukaan lääkitys jatkuu usein vuosia. Valtaosa ADHD-lääkkeistä on huumausaineiksi luokiteltuja amfetamiinijohdannaisia keskittymislääkkeitä.